lambregts & co

Lambregts & Co: #dedigitaleaccountant

Ik vertelde al eens dat Lambregts & Co een nieuw softwaresysteem aan het uitwerken is. Hierover mocht ik maandag een gesprek bijwonen. Met dit nieuwe systeem zullen de boekhouding en administratie digitaal beheerd kunnen worden. ‘Dat is toch een fluitje van een cent?’ zal je misschien denken. Wel, dat is het allerminst.

Zo moet alles aan elkaar gekoppeld worden, anders zitten er ‘gaten’ in het systeem. De uiteindelijke bedoeling is uiteraard dat alle dossiers vlot geraadpleegd, aangepast en aangevuld kunnen worden. Op die manier zullen we in de toekomst nog sneller en correcter kunnen werken. Door alle dossiers digitaal te beheren, verhoogt ook het gebruiksgemak voor de klanten en voor de medewerkers hier op het kantoor. Ook de beveiliging is enorm belangrijk. Het systeem bevat veel privégegevens en uiteraard is het niet de bedoeling dat iemand die kan stelen. Het is duidelijk: Lambregts & Co is helemaal mee!

We zitten ook in de laatste piek van de btw-periode; de aangiftes moeten ten laatste 20 april ingediend worden. De klanten die nog niets hebben ingediend, bellen we nog eens op. Het is echt belangrijk dat ze ons alles bezorgen. Als je je btw-aangifte laattijdig indient, geeft de fiscus je met veel liefde en plezier een boete. En uiteraard vindt niemand dat leuk, ook wij niet. We doen dus echt al het mogelijke om ervoor te zorgen dat al onze klanten weer in orde zijn voor de fiscus.

Deze week was er voor mij weer iets nieuws: ik zit vanaf nu op de eerste verdieping van het kantoor. Nu leer ik ook de andere collega’s kennen en kom ik met iedereen even veel in contact. Ook zij helpen me heel goed en zeggen me wat ik kan doen. En het begint een traditie te worden: deze week was het de beurt aan Debby om ons te trakteren voor haar verjaardag, hoera!