fiscalist

Genieten

Gisteren waren al mijn collega’s laaiend enthousiast, zelfs een beetje door het dolle heen. De reden? Voor Secretaressedag verwende Lambregts & Co iedereen met een stoelmassage. Normaal gezien ben ik niet zo’n fan van massages, dus ik was net iets minder enthousiast dan de rest van het kantoor. Toen het mijn beurt was om op de massagestoel te gaan zitten, verwachtte ik er dus ook niet al te veel van. Maar ik moet toegeven dat ik na twee minuten echt zat te genieten. Na een kwartiertje zat ik helemaal ontspannen opnieuw achter mijn bureau. Het was een prachtig gebaar om ons zo in de watten te leggen en dat appreciĆ«ren mijn collega’s en ik enorm.

Mijn dag was gisteren ook al zeer leerrijk begonnen. Ik ben met Annick meegegaan naar een bijblijfsessie van SD Worx over de recentste wijzigingen van de sociale wetgeving. Deze sessie was zeer interessant. Je denkt misschien dat sociale wetgeving niet meteen iets met boekhouden te maken heeft. Ik merk nu tijdens mijn stage dat veel mensen advies vragen aan een boekhouder of accountant. Vaak gaan de vragen over veel meer dan enkel maar fiscaliteit of boekhouden. Voor veel zelfstandigen, of het nu starters zijn of ‘oude rotten’ in het vak, is het niet altijd duidelijk wat hun statuut nu precies inhoudt. En wie weet kan ik dit ooit ook wel gebruiken als ik later mijn eigen accountantskantoor heb…

De rest van de week heb ik gewerkt voor de btw-aangifte. Ik heb nog een aantal aankoop-, verkoop- en financiƫle verrichtingen ingeboekt. Voor een paar dossiers heb ik ook een checklist opgemaakt voor de jaarafsluitingen. Het zijn de laatste loodjes voor deze kwartaalaangifte. Gelukkig geniet ik nog elke dag van mijn stage bij Lambregts & Co en leer ik nog altijd veel bij.