image

Druk, maar boeiend

“Hey Sander! Hoe loopt het op jouw stage?” las ik in mijn mailbox. Jana, een medestudente, vertelde over haar stage en vroeg hoe het met mij ging. “Heb je veel te doen en is het nog boeiend?” vroeg ze me. Wel Jana, daarop kan ik kort antwoorden: “Ja!”
Speciaal voor jou zal ik een uitgebreider antwoord geven. Zoals de vorige weken, heb ik ook nu weer verrichtingen ingeboekt. Deze week kwam daar ook weer iets nieuws bij. Ik mocht voor een aantal dossiers de namen opzoeken van zaakvoerders of bestuurders van bedrijven. Daarvan moest ik dan een Excelsheet maken. Je ziet, elke week komt er wel een nieuwe taak bij, dus ik leer nog altijd veel bij. Op maandag heb ik van Annick geleerd wat je allemaal moet doen om een nieuwe onderneming op te richten. Dat is behoorlijk wat. Zo heb je uiteraard alle gegevens nodig, maar dit moet ook in het Belgisch staatsblad gepubliceerd worden, je moet een btw-nummer aanvragen, enzovoort. Ook leerde ik hoe je documenten voor het ontslag of de benoeming van zaakvoerders of bestuurders moet invullen en hoe je de adreswijziging van de maatschappelijke zetel moet doorgeven. Dinsdag was een spannende dag. Niet zozeer voor mij, wel voor een klant. Ik mocht met Filip een btw-controle volgen. Ik kan me voorstellen dat je daar als klant toch een beetje zenuwachtig voor bent, ook al is alles in orde. Gelukkig is er dan Lambregts & Co om de klant bij te staan en te adviseren. Woensdag was letterlijk schitterend. Samen met Steven, onze nieuwe collega, en Jan ben ik naar het diamantcentrum van Antwerpen geweest. Jan heeft daar een kantoor om zijn Antwerpse klanten, voornamelijk diamantairs, te ontvangen. Gisteren, donderdag dus, trakteerde Ils ons op cake. Voor ons viel er weinig te vieren, want ze heeft een andere uitdaging gevonden. Wel was het een heel warm en gezellig afscheid.
“Je ziet, Jana, bij Lambregts & Co heb ik veel te doen, mijn stage is nog steeds heel afwisselend, boeiend en leerrijk!” Zo sloot ik mijn mail naar mijn medestudente af en daar is geen woord van gelogen!