boekhouder Turnhout

Ja, ik wil!

Het is gebeurd! Vandaag was het mijn laatste stagedag. Het voelt toch een beetje raar om na 13 weken te vertrekken bij Lambregts & Co. Het waren zeer aangename weken en ik kijk dan ook met een heel tevreden gevoel terug op mijn stage.

Ik schreef het al eens: tijdens een stage leer je toch weer totaal andere dingen dan op school. Nu heb ik echt gezien wat het werk van een boekhouder precies inhoudt. Lambregts & Co heeft me ook de kans gegeven om op veel vlakken ervaring op te doen en me zeer afwisselend werk laten doen. Elke ochtend bedacht ik me: “Dit is wat ik graag wil doen!”

Naast de ‘klassieke’ taken van een boekhouder, zoals het inboeken van verrichtingen en opmaken van checklists, heb ik ook van heel veel andere dingen kunnen proeven. Zo woonde ik gesprekken bij met potentiële nieuwe klanten en met een verkoper van nieuwe boekhoudings- en administratiesoftware. Ik was aanwezig bij een btw- en belastingcontrole en bij de maandelijkse teammeetings. De diamantsector in Antwerpen heeft indruk op mij gemaakt met zijn grote gebouwen en multicultureel publiek. Tijdens de bijblijfcursus van SD Worx leerde ik nog heel wat bij over de sociale wetgeving. Je ziet het, de job van een boekhouder is allesbehalve saai!

Ik ben Lambregts & Co heel dankbaar voor het vertrouwen dat ze me gegeven hebben en de kansen die ik kreeg. Wat misschien nog belangrijker is: ik ben blij dat alle medewerkers me zo warm ontvangen hebben. Van in het begin voelde ik me thuis in het kantoor, durfde ik vragen te stellen en iedereen heeft me steeds goed geholpen. Daardoor kan ik nu terugblikken op een boeiende, leerrijke en aangename stage. Maar het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat ik dit graag doe. Boekhouder worden? Ja, ik wil!