boekhouder turnhout

Hoera, we zijn uit de put!

De weergoden moeten gedacht hebben: “Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan?” Door de hevige regenval van de voorbije weken, stond het water ons bijna letterlijk aan de lippen. De kelder van onze nieuwbouw zag er even uit als een replica van het zwembad van Turnhout. Maar zoals elke zelfstandige weet, komt er na regen zonneschijn.

De bierkaai
Eind juni gingen boven Turnhout de hemelsluizen open en ook de buurt van onze nieuwbouw kreeg heel wat water te slikken. Aangezien een kelder lager ligt dan het straatniveau, liep onze bouwput al snel helemaal onder water. Rondom de verse beton, die dus eigenlijk moest uitdrogen, liep plots een zijrivier van de Aa. We moesten dweilen met de kraan open , water naar de zee dragen én vechten tegen de bierkaai. Maar gelukkig stonden de beste stuurlui deze keer echt aan wal. De brandweer heeft de toestroom van het rioolwater kunnen stoppen, de aannemer heeft de koe bij de hoorns gevat en besliste om de betonplaten langs de binnenkant te stutten en de volgende dag het water weg te pompen. Eind goed, al goed: zoals je op de foto’s kan zien, komt na regen altijd (ooit) zonneschijn. Onze nieuwbouw is net zoals het opstarten van je eigen zaak: je begint klein, er komen wel eens tegenslagen op je pad, maar stapje voor stapje bereik je je doel.

Eerste steen
Intussen wordt er dus hard gewerkt aan de kelder en die zou voor het bouwverlof af moeten zijn. Na het bouwverlof zal dan de eerste bovengrondse steen plechtig gelegd worden door Jan. We zullen jullie van het verdere verloop op de hoogte houden.

 

accountant
Voor…
boekhouder
… en na!

boekhouding

boekhoudkantoor